Annons
Nyheter

Universitetet och Volvo i nytt it-samarbete

Växjö universitet etablerar ett heltäckande it-samarbete med Volvo IT, Olofström.
På tisdagen undertecknades det fyraåriga ramavtal som innebär att Volvo IT har det totala ansvaret för att universitetets webbsystem är tillgängligt dygnet runt.
Nyheter • Publicerad 7 april 2004

- I nuläget har våra användare garanterat tillträde till systemet under kontorstid. Men eftersom närmare 1 000 anställda, cirka 15 000 studenter samt gästforskare i princip använder systemet under hela dygnet måste tillgängligheten vara garanterad. Det blir den genom det här avtalet, som är unikt för universitets- och högskolevärlden i Sverige, säger Håkan Jalling, informationschef på Växjö universitet.

I Växjö sedan 2003

Annons

Avtalet kostar Växjö universitet cirka 300 000 kronor per år. De 1,5 tjänster som universitetet för närvarande har knutna till jobbet med webbsystemet kommer att finnas kvar.

- Eftersom universitetet expanderar är det inte aktuellt att dra in tjänsterna, säger Håkan Jalling.

Volvo IT i Olofström etablerade verksamhet på Växjö universitet i början av 2003. I Växjö har företaget två driftshallar till Volvokoncernens globala nätverk.

40 procent av verksamheten är relaterad till verksamheter utanför Volvokoncernen.

I konkurrens med en handfull andra intressenter tog företaget alltså hem den offentliga upphandling som föregick avtalet.

- Vi vill ha hit flera externa kunder. Dessutom är Växjö universitet viktigt för oss ur rekryteringsspunkt. Det här avtalet ser vi som ett första steg till ett fortsatt vidare samarbete, säger Leif Jivhed, chef för Volvo IT i Olofström med totalt 80-talet medarbetare i Blekinge och Växjö.

Berne Persson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons