Annons
Till minne av Andreas Waldo

Andreas var en stor förebild för många

Publicerad 6 oktober 2017 • Uppdaterad 7 oktober 2017
Andreas Waldo.
Andreas Waldo.Foto: Privat

Andreas Waldo somnade in i torsdags 5 oktober efter en stentuff, kampfull treårig kamp mot en väldigt sällsynt cancerart.

Det är en slags barncancer som I snitt en person om året får i Sverige. Han var en otroligt positiv kille och kämpade på alla sätt för att klara av ”inkräktaren” och såg verkligen fram emot att bli frisk.

Annons

Han fyllde 27 år den 3 maj och var då full av entusiasm och glad över livet. En dryg månad senare firade han på Konserthuset lärarexamen med sina klasskamrater från Linnéuniversitetet. Andreas var en stolt och hängiven lärarstudent som parallellt med sjukdomen klarade alla tentamina och engagerade sig exceptionellt mycket i sina klasser.

Elever och lärare från Åby, Högstorp och Pilbäckskolan har intygat detta. En lärare på Lnu skrev ett mail till familjen ”…En kille full av liv, engagerad, ambitiös, glad vänlig, klok och målmedveten. Ett fantastiskt lärarämne!”

Andreas hade en egen trygg skolgång på Bäckaslövskolan, Teleborg Centrum och Katedralskolan, innan han gjorde studieuppehåll med arbete på Posten och Gamla cigarraffären. I cigarraffären träffade han sin kärlek – Elin Hult.

Hon har varit en grym och enastående trygghet för Andreas under hela sjukdomstiden med stor närvaro och stöttning i alla former! De var verkligen ett lyckligt par som också skaffade en bostadsrättslägenhet på Vikaholm under maj 2015 och förlovade sig i januari 2017.

Andreas var musikalisk och kunde utan ansträngning texter på låtar som han ofta sjöng i barndomshemmet på Frejagatan vid pianot.

Andreas älskade och var uppfylld av sin idrott. Han hade Peter ”Foppa” Forsberg som ungdomsidol och Liverpool var favoritlaget i fotbollens Premier League. Själv var han moderklubben Växjö BK trogen under många år. Hans passningssäkra vänsterfot, nickskicklighet och placeringsförmåga förgyllde matcherna.

År 2011 gick han till Ljungby IF i division 2 och spelade där tongivande mittback, var straffläggare och lagkapten under Tomas Holmbecks ledning. Han hade provtränat med IFK Värnamo och Halmstad BK när han blev sjuk, 2014. Den enskilt största framgången nåddes 2011 då Ljungby IF vann Smålandscupen efter bland annat ett nickmål och ett straffmål av Andreas.

Med sin lugna, positiva och omtänksamma framtoning var Andreas en stor förebild för många människor både i vardagslivet och inom idrotten. En minnesfond i Andreas namn har inrättats för att hedra honom.

Pappa JO, mamma Tina och storasyster Elin Waldo

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons