Annons

Växjö Bogemenskap lägger ned - inget boende vid Hofs Park

Det var tänkt att Växjö Bogemenskap skulle flytta in i området Hofs Park i Växjö. Men nu lägger föreningen ned, eftersom intresset för ett gemensamt kollektivt boende inte var tillräckligt stort
Växjö • Publicerad 10 april 2022 • Uppdaterad 11 april 2022

Växjö Bogemenskap är en förening som under en längre tid aktivt letat efter ett kollektivt boende för personer över 65 år.

Tidigt i våras fanns långt framskridna planer att låta föreningen få nyttja 28 lägenheter i Hofs Park, ett seniorboende som nu växer fram i Växjö. Lägenheterna skulle vara kooperativa hyresrätter.

Annons

Föreningen har haft diskussioner med fastighetsbolaget APP Properties och kom fram till lösning som verkade funka för båda parter.

Men föreningen fick inte tillräckligt många boende som nappade på projektet.

– Det är så konstigt. Vi har haft en grupp som har jobbat så länge med det. Men Växjö tycks inte vara moget, säger Karin Vikström, från Växjö Bogemenskap.

Därför lägger föreningen nu ned sin verksamhet.

– Vi drar oss tillbaka och omformulerar oss, säger Karin Vikström.

Ett seniorboende växer fram i Hofs Park, Växjö.
Ett seniorboende växer fram i Hofs Park, Växjö.Foto: APP Properties
”Växjö tycks inte vara moget”
Karin Vikström
Jan BärtåsSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons