Annons
Nyheter

En kupp man inte kommer att minnas

Nyheter • Publicerad 27 januari 2006
Lilla Jönssonligan med Vanheden och Harry. Foto: SUSANNE SANDSTRÖM
Lilla Jönssonligan med Vanheden och Harry. Foto: SUSANNE SANDSTRÖMFoto: 

Jönssonligan är tillbaka och den här gången är det superstjärnan Dani D som Sickan, Vanheden och Harry är på jakt efter. Eller rättare sagt hennes hett eftertraktade autograf.

Vägen till den åtråvärda klenoden är inte enkel, stjärnan har bestämt att hon inte skriver autografer, i vägen är självklart också den skrupellöse direktör Wall-Enberg, manager åt idolen. Men trots till synes oöverstigliga hinder har ju Sickan alltid en plan och de tre vännerna får använda mycket fantasi för att lyckas.

Annons

Hela idén med att göra Lilla Jönssonligan-filmerna kan ifrågasättas. Var inte även stora Jönssonligan i nivå med vad även de minsta barnen, och kanske mest de, tyckte var kul? Testpubliken, som består av en nästan full salong med 9-10 åringar på den här visningen, är mest exalterad under förtexterna vilket inte riktigt är ett gott betyg åt regissören David Berrons film. Största behållningen är förmodligen att nya sångstjärnskottet Edith Backlund är med, hon gör en variant på cameoroll som okända singer-songwriterbegåvningen Linda. Annars är det inte mycket man kommer att minnas av stjärnkuppen.

Jonas Henningsson

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons