Annons
Nyheter

Sammys äventyr

Nyheter • Publicerad 28 oktober 2010
Havsdjupen i Sammys resa är tacksamma att visualisera. Foto: NWave/SF Film
Havsdjupen i Sammys resa är tacksamma att visualisera. Foto: NWave/SF FilmFoto: 

Regissören Ben Stassen, som för två år sedan tog den animerade 3D filmen ut i rymden med den inte helt lyckade Fly me to the moon, vänder nu blicken neråt och låter nästa film utspela sig i havet. Sköldpaddan Sammy föds på en sandstrand i Kalifornien, träffar och förälskar sig i Shelly som försvinner lika snabbt som hon dyker upp, och beger sig så ut på oceanerna i jakten på sin kärlek.

Sammys väg från liten nyfödd till fullvuxen sköldpadda är en färgsprakande resa, havsdjupens falnande prakt är en tacksam miljö att visualisera och vi får följa med till många av jordens mest spektakulära platser. De femtio åren som resan tar ger också utrymme för att visa på havens allt sämre skick, en viktig miljöaspekt som lyfts fram men som aldrig blir till ett moraliserande eller predikande.

Annons

Havet verkar vara Ben Stassens domän i högre grad än rymden. Visuellt har man verkligen lyckats. Sköldpaddorna och de andra djuren är uttrycksfulla och älskvärda, miljöerna är praktfulla och Sammys äventyr är långsamt rafflande, perfekt för de minsta barnen.

Jonas Henningsson

Sammys äventyr – den hemliga vägen

Genre: Animerad

Betyg: 3

Regi: Ben Stassen

Svenska röster: Danny Saucedo, Marie Serneholt, Benjamin Wahlgren, Sven Wollter och Tommy Nilsson.

Se också: Hitta Nemo modern under ytan-klassiker för hela familjen.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons