Annons
Nyheter

Stort och starkt i En sydfransk affär

Nyheter • Publicerad 21 oktober 2010
Kristin Scott Thomas. Foto: Nonstop entertainment.
Kristin Scott Thomas. Foto: Nonstop entertainment.Foto: 
Sergi Lòpez och Kristin Scott Thomas. Foto: Nonstop entertainment.
Sergi Lòpez och Kristin Scott Thomas. Foto: Nonstop entertainment.Foto: 

Uppbrott, passion, svartsjuka, kärlek, hämnd. Känslorna är starka och temat klassiskt i Catherine Corsinis drama med Kristin Scott Thomas i huvudrollen. Hon gör Suzanne, som varit hemma med de nu stora barnen och stöttat sin makes läkarkarriär. Huset och maten är perfekta. Stämningen sval och - från mannens - sida lätt föraktfull. Suzanne utbildar sig till sjukgymnast. Hemma byggs det en mottagning. En av byggjobbarna är spanske Ivan, nyss släppt ur fängelset. Mot alla odds faller han och Suzanne för varandra, snabbt och hett, intensivt.

Suzanne lämnar sin man. Han vill inte låta sig bli lämnad och tar till de allra svinigaste knepen för att få henne tillbaka. Det verkar inte ske av kärlek, mer av princip och äganderätt. Ivans och Suzannes kärlek prövas. Hårt. Den lämnade maken har stor makt i den lilla sommarheta franska staden och han utnyttjar den till fullo.

Annons

En sydfransk affär är en passionshistoria som på ett konsekvent sätt drar de stora känslorna till sin spets, folk beter sig ologiskt - vilket är fullkomligt logiskt. Det blir stort och starkt, kanske för att berättelsen och karaktärerna förankras i vardag och igenkännbar verklighet. Ingen kan leva av kärlek och luft allena. Kristin Scott Thomas bär hela dramat i sitt bara ansikte, från tristess till passion, glädje och hopp, över till desperat beslutsamhet.

En sydfransk affär

Genre: Drama

Regi: Catherine Corsini

Med bland andra: Kristin Scott Thomas, Sergi López, Yvan Attal.

Visas på Filmstaden

Betyg: 3

Camilla Carnmo
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons