Annons
Nyheter

The skin I live in

En professor i plastikkirurgi med hudtransplantation som specialitet har en vacker yogaintresserad kvinna endast iklädd en kroppsstrumpa i sitt hem. Att han är en galen professor framgår ganska snabbt.
Nyheter • Publicerad 27 januari 2012
Foto: Noble Entertainment
Foto: Noble EntertainmentFoto: 

Kvinnan hålls mot sin vilja och är en slags mänsklig labbråtta. Nakna kvinnokroppar står i fokus, antingen det levande konstverket som hålls inspärrad eller de konstverk som hänger på väggarna. Detta är inget för fans som gillar de tidiga absurt roliga dramerna som Bind mig, älska mig eller Kika.

Detta är också Almodóvarskt absurt, men att tonen är kall och obehaglig. Det skulle kunna bli spännande men blir bara tröttsamt när alla kvinnor utsätts för övergrepp. En våldtäktsman i tigerdräkt dyker upp, kanske ska det vara kul. Men när en films största poäng är att det kanske värsta straffet är att bli kvinna, då kan jag hålla mig för skratt.

Annons

Miranda Sigander/TT Spektra

The skin I live in

Genre: Dramathriller

Regi: Pedro Almodóvar

Med bland andra: Antonio Banderas, Elena Anaya, Marisa Paredes.

Betyg: 3

Visas på Palladium

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons