Annons
Nyheter

Berg vill se mod mot Sydkorea

Lärdomen från EM i Frankrike: Våga gå för trepoängaren. Det är vad Marcus Berg & Co nu ska göra i VM-premiären mot Sydkorea. - På pappret kanske de är det svagaste laget, säger han. Lite för rädda, lite för försiktiga.(TT)
Publicerad 13 juni 2018

Lite för rädda, lite för försiktiga. Det är vad Marcus Berg tycker att spelarna var i EM-slutspelets öppningsmatch mot Irland på Stade de France.

Mötet i Paris för två år sedan påverkade Sverige under resten av tiden i Frankrike, och därför varade mästerskapet inte längre än tre gruppspelsmatcher.

Annons

Resultatet är nu lagt åt sidan.

Men inte känslan.

I stället är det erfarenheten av 1-1-matchen som Marcus Berg hoppas ska forma spelarnas inställning till den svenska VM-premiären mot Sydkorea i Nizjnij Novgorod på måndag.

"Våga"

””
””

I stora drag innebär det att Sverige ska fortsätta säkra defensiven - en detalj som laget slipade under onsdagens stängda träning - för att satsa på snabba kontringar.

Skillnaden enligt Berg - när han pratar om att "gå för trean" - är att Sveriges positionsspel måste vara högre än vad det har varit under landslagets senaste matcher.

Sedan handlar det om en enkel detalj: Sätt fart på bollen.

"Snabba kontringar"

””
””

Med tanke på hur Sverige påverkades av öppningsmatchen i EM är Berg säker på alla i truppen är medvetna om att starten i ett mästerskap är viktigt.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons