Annons
Nyheter

Plus i minusgraderna

Nyheter • Publicerad 6 december 2011

På allmän (nåja) begäran masade sig Fotbollsbloggen ut ur vinteridet – just som det faktiskt börjat snöa. Ett ide där den tänkt gömma sig så länge termometern visade minussiffror. I stället hamnade jag på Östers medlemsmöte. Minus där också.

Mest talades det dock plus. Plus en tjusig arena, byggd av litauisk betong, kinesiska stolar och med skånskt gräs (gräset blir alltid grönare på andra sidan länsgränsen). Plus en ny marknadsavdelning (mer om den så småningom). Plus en klubbchef (som inte hade tid att komma). Plus nya biljettpriser. Plus flera intressanta träninsmatcher (88 dagar kvar till den 3 mars nu?). Plus lösa (?) planer på att hotta upp Tipshallen (som tydligen inte heter så längre). Plus framtidstro.

Annons

Men hur många gånger klubbledningen än påpekade att herrlaget var bland de 20 bästa i Sverige 2011 fanns de tre minusmiljonerna lik förbannat kvar. Hur stort förtroendekapitalet än är för den livliga ledningen visar det egna kapitalet lik förbannat 1,25 miljoner minus. Det är illa alla år. Det är speciellt ovälkommet inför ett år när pressen på spelare och ledare redan var skrämmande stor. Nu ställs ännu högre krav på att laget verkligen tillhör superettantoppen när Myresjöhus Arena öppnar i sommar, på att publiken kommer, på att marknadsavdelningen levererar. Nästa vinter måste minus ha blivit plus. Öster har hopp om att lösa ekvationen. Men, somClaes Lövgren sa i mars "det avgörs ju tyvärr på planen".

Där fortsätter Öster att gå försiktigt fram. De tre Mr X-nammen som läckt ut nu är alla intressanta, om aningen oerfarna. Enligt Kuno rycks det inte i befintliga spelare, en extra mittback ska däremot säkra situationen till 2013, när kontraktsituationen där bak bli lurigare. Det blir en budgetsatsning även 2012. Med 2011 i minnet verkar det vettigt. Samtidigt som sådant kan ändras på några superettanomgångar. Kuno förkunnade under sitt anförande "vi är inte chanslösa nästa år". Båda fötterna på jorden. Och huvudet högt. Även i vinterkylan, i väntan på ett väldigt spännade fotbollsår, i väntan på en vår som bara blir en enda lång väntan på sommaren när det ska smälla. Och Öster inte har tid med någon baksmälla. Men vi väntar med oron.

Per Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons