Annons
Nyheter

Tankarnas tid

Nyheter • Publicerad 5 oktober 2010

Fotbollshösten är tankarnas tid. Tänk om. Tänk om drömmen blir verklighet. Eller mardrömmen. Ett evigt räknande på möjliga resultat, studerande av restprogram, oroligt sneglande på varningsligorna. Ett resultat går rätt i toppstriden, du går från en drömmande skeptiker till en troende. Bara för att gå rakt på mina. Och så är du tillbaka på ruta ett. Eller ända borta på ruta noll. Eller så sitter du där i bottenklistret, och tror dig ha kommit loss, tror dig ha fått en ny arena, then they pull me back in?

"?rusta upp nuvarande Värendsvallen och spela där. Det borde gå bra." 0–5. 2–1. Tillbaka till räknebordet. Tillbaka till ångesten. Tillbaka till tankarna.

Annons

Till att börja kika in lite för ofta på Qvidings hemsida:

"Med delad poäng är garanterat Husqvarna mest nöjt. Men även om Värnamo har två poäng tillgodo, så har Qviding fortfarande avgörandet i egna händer när tre matcher återstår. Värnamo har nämligen spelat en match mer och kommande helg kan Qviding vara ikapp – och förbi. Då möter man Sleipner på Valhalla."

Eller så kikar du på Värnamos sida, noterar att klubben arrangerar en "supporter resa" till Ytterby den 17:e. Blir det "Väck sjö" första helgen i november?

? ? ?

För övrigt: Visst, vi drömmer alla om en ny Vall. Men föll inte fotbollen – nyheten att ett Europamästerskap faktiskt ska spelas i Växjö – bort lite?

Per Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons