Annons
Nyheter

Tio procent räckte

Nyheter • Publicerad 17 oktober 2010

– Försvarsspelet ska till 90 procent vara förutbestämt och organisation, med tio procents improvisation. Och så tvärtom i anfallsspelet.

Så förklarade Hans Gren sin fotbollsfilosofi när vi pratade i tisdags (hoppas ni tog er igenom intervjun i lördagens papperstidning).

Annons

När (det mindre prioriterade) anfallsspelet inte levde upp till procentsatserna, bara producerade en utklassningsseger i offsideavblåsningar (10–0!) fick försvararna improvisera fram ett mål också.

Annars var det ganska ont om egna initiativ. Ont om fart. Ont om plusgrader. Ont om folk. Ont om hopp, när smärtsamma mål föll både på Värendsvallen och Norrporten arena.

Det kändes som en kryssmatch på förhand, en match där båda lagen skulle vara nöjda med oavgjort. Det blev en kryssmatch, en match där det ena laget var väldigt nöjt och det andra hyfsat till freds. Gren hade som sagt valt bort anfallsspelet, i Trollhättan lär det inte bli offensivare. I vanlig ordning har Öster fått överleva säsongen utan någon slags speluppläggare på mitten, utan en skyttekung längst fram. Även utan dem bör det gå att undvika ett fyr-verkeri i Trollhättan. Kom dock ihåg att Öster lyckades släppa in tre mål på samma lag, på hemmaplan.

Fast det var under tiden f Gr.

I tisdags var tränarens recept för seger mot Degerfors för övrigt:

– Att vara modig. Att våga sticka ut, upp med bröstet, att tala om att här är det vi som bestämmer. Att verkligen tro på det man gör. Då är jag övertygad om att man kommer få ett bra resultat.

? ? ?

Gnälldeförra månaden på att Rade Prica inte fått uppskattningen han förtjänar, men nu så?

? ? ?

På tal om hemsidor: Att gnälla på Östers hemsida betyder ju inte att du gnäller på den tidigare webbmastern? Tvärtom, han satte ribban högt och nu blir det mest en flopp. Snarare är väl sidan ett av många, många tecken på att allt inte står rätt till, att inte heller ledningen når upp till Grens mål på 90 procents organisation?

Per Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons