Annons
Nyheter

Alstermos vassa kantspringare

Nyheter • Publicerad 5 oktober 2010

I Barometern igår gick att läsa om hur Alstermo skakade topptippade Stavsten och tydligen var man närmre än jag först trodde.

"Faktum var att Alstermo hade ett gyllende läge att rycka i andra halvlek. I ledning 26–23 fick Alstermo ett kontringsläge, men blev avblåst för offensiv foul, i anfallet efter satte Stavsten 24–26.

Annons

Nästa Alstermoskott satt i stolpens insida varpå Stavsten kontrade in 25–26, samtidigt som Alstermo drabbades av en utvisning.

Där avgjordes matchen." - Barometern måndag

I inledningen av säsongen har kantspringaren Philip Kjellander fått mycket beröm för sitt spel, men den här gången var det hans vapendragare Anton Williamsson som tog ett steg framåt, enligt tränare Lundberg.

Jag ringde upp Anton för att få några kommentarer om matchen:

- Nära att ta poäng mot en av Allsvenskans seriefavoriter. Trodde ni det innan matchen?

- Det är en härlig känsla i laget. Alla känner att vi kan slå alla och att vi kan gå ut och spela respektlöst, om du förstår vad jag menar. Så visst tror vi alltid på seger.

Resultatmässigt känns det som om Alstermo har gjort ideliga stabila insatser. Hur är stämningen inom laget?

- Det är klart att det alltid är svårare efter en förlust. Men samtidigt växer revanschlusten och så var det ju också efter första matchen. Vi har ju många pådrivare också i bland annat Jonte (Jonas Jonasson) och Hagman (Jan Hagman) så det är alltid bra drag i träningarna.

- Din kantkollega Philip har fått mycket beröm under försäsongen och de inledande matcherna. Hur har du tacklat det?

- Jag ser det inte så. Fille och jag är jämna så vi har en konkurrenssituation som gynnar laget. För mig gäller det bara att vara redo när chansen kommer. Det är mer av en utmaning än en press.

Annons

- Och nu var det alltså din tur att kliva fram. Vad säger du om din egen insats mot Stavsten?

- Det kändes bra att stänka in några men samtidigt kan jag inte glädjas åt det riktigt när vi förlorar. Jag är nöjd med min insats men kan som sagt inte riktigt glädjas åt den.

- Tack för att du tog dig tid Anton och lycka till mot Rimbo på söndag!

Marcus Larsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons