Annons
Nyheter

Derby

Nyheter • Publicerad 14 oktober 2010

Föregående helg gästade Växjö Kalmar Sporthall. Matchen marknadsfördes som ”DERBY!” via diverse internetkanaler som facebook och olika handbollshemsidor. För tyvärr förhåller sig ju avstånden inom handbollens värld inte riktigt som i fotbollens eller innebandyns, där man kan ha flera lag från samma småstad i samma division (om man inte bor i handbollslandskapet Skåne).

Nu på söndag väntar en ny derbydrabbning. Alstermo gästar Karlskrona för att ta sig an laget med bäst publiksnitt i Allsvenskan för tillfället – Hästö IF. Det lär säkerligen bli en känsloladdad drabbning. Spelarna känner till varandra väl och min känsla är att det ligger en hel del prestige i luften. Själv har jag ofta upplevt tuffa matcher mot just Hästö och på något sätt känns en förlust mot Karlskronaiterna lite tyngre än normalt.

Annons

I Alstermo spelar ju numera också storskytten tillika försvarsjätten, Johan Svensson, som har ett förflutet som kapten i Hästö. Gissningsvis kommer man gå lite extra hårt åt Johan som har en tendens att bli lite väl känslomässigt engagerad i vissa matcher – något som också gjort honom till lite av en favorit i Grytan.

I toppstriden av den Allsvenska skytteligan finner vi Hästöspelaren Daniel Steen på en fjärdeplats med 27 gjorda mål. Och ni som såg Daniel när Hästö slog Kalmar i DM, vet att själva målgörandet bara är en av Daniels kvalitéer på planen. För Alstermos del handlar det i mångt och mycket om att få stopp på just Daniel om man ska rå på Karlskronalaget. Det och att vara noggrann i anfallsspelet är nyckeln till att vinna matchen. För Hästös styrka är, och har varit i många år, deras blixtsnabba kontringar.

Daniel får sällskap i den Allsvenska skytteligan av alstermoliraren Jan Hagman som ligger tvåa på sina 29 mål. Och jag tror också det är Hagman som kan sätta stopp för just Daniel Steen. Inte rent fysiskt, men Danne kan, liksom hans före detta lagkamrat Svensson, gå upp i matcher totalt och börja lägga energi på fel saker. Är det någon som kan frammana det hos honom så är det den alltid lika energifulle och taggade Hagman. Jag blir nästan rädd när jag ser honom på planen ibland.

Hur matchen slutar är en helt öppen historia i min värld, men jag hymlar inte med att mina sympatier av förklarliga skäl ligger hos Alstermo. Så åk ner till blekingeland och kör över dem för fan!

Marcus Larsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons