Annons
Nyheter

Kalmar söker nyförvärv med utländska meriter

Nyheter • Publicerad 10 oktober 2010
Foto: 

För några inlägg sedan skrev jag om att det ryktades om en storskytt som skulle anlända till Kalmar. Dagen efter dementerade jag ryktet och förklarade att det rörde sig om en playmaker istället. Och om sanningen ska fram så var det så att jag blandade ihop två bröder. För det är sant att man från kalmarhåll jobbar på att få ytterligare en playmaker till klubben. 23-åriga Johan Sandberg, inte att förväxla med storebrorsan Christian Sandberg (IFK Kristianstad), spelade senast för spanska Sispal Avebal Mallorca men söker sig nu alltså mot östkusten, närmare bestämt Kalmar.

För att få lite klarhet i hela den här affären, kontaktade jag Johan.

Annons

Hur kommer det sig att det är just Kalmar HK som tilltalat ditt handbollsintresse?

Jag ska jag plugga i Kalmar ser det ut som, så ser jag Kalmar HK som ett väldigt bra alternativ för både mig och klubben. Jag får spela på en schysst nivå samtidigt som jag studerar och Kalmar HK får en niometersspelare till att använda sig av och kan då bredda sitt spel.

Vad vet du om Kalmar HK som lag?

Jag vet egentligen inte så fruktansvärt mycket - det jag vet är det jag hört från brodern Linus som spelade för Kalmar som målvakt när han pluggade där. Han har bara haft gott att säga. Då spelade jag själv i Karlshamns HF-tröjan i Division 3 och brukade förnedra Linus ordentligt i de mötena. Linus tror att jag och Mikael Johansson skulle komplettera varandra bra på 9 meter.

Vad kan Johan Sandberg tillföra klubben?

Jag har spelat utomlands de senaste två säsongerna och skaffat mig erfarenhet vilket jag kan bidra med. Under mitt senaste år då jag representerade Sispal Avebal Mallorca spelade vi mot FC Barcelona B, det vill säga FC Barcelonas andralag. Där stod lärlingen (med Champions League-meriter) till David Barrufet i målet och i den matchen gjorde jag faktiskt åtta baljor och blev utsedd till matchens lirare av just David Barrufet som satt på läktaren.Jag spelar en teknisk och fyndig handboll och har spelsinnet som främsta egenskap skulle jag själv säga. Jag arbetar väldigt mycket med m6.

Får vi se dig i Kalmartröjan redan denna säsong?

Vi får se, men det är ju en önskan. Jag är öppen för förslag helt enkelt.

Då hoppas vi att allt löser sig Johan så vi får se dig i Sporthallen. Tack för att du tog dig tid!

Karriär och meriter

Annons

Karlshamns HF (Moderklubb, div 2 och div 3 spel)

IFK Ystad (Handbollsgymnasiet och två J-SM Finalspel, 5:e och 7:e plats i Sverige.

IFK Kristianstad, (Var med i klivet från Division 1 till Allsvenskan.)

HB Pétangé (Luxembourgs högsta liga, första svensk någonsin i Luxembourgs liga, Slutspel i Luxembourg med en slutplacering på 5:e plats.)

Sispal Avebal Mallorca.

En liten parantes: Johan är som han nämnde alltså inte den enda Sandberg som spelat i Kalmartröjan. Äldsta brorsan Linus vaktade Kalmarkassen mellan 05 och 08 innan han efter avslutad utbildning drog vidare norrut. Nu gör Linus mer eller mindre succé i division 2-klubben AIK tillsammans med före detta kalmarspelaren Henke Pettersson.

Marcus Larsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons