Annons
Nyheter

När ambulansen kom till Sporthallen

Nyheter • Publicerad 30 oktober 2010

Kalmar HK har de senaste två matcherna spelat utan sin dyngskytt Christopher Arenander som lider av en nackskada, något som också Kalmars spel tyvärr blivit lidande av.

- Han är en bra skytt som kan göra mål, helt på egen hand. Det ger tyngd framåt, säger Oscar Andersson om sin lagkamrat.

Annons

Jag tog kontakt med Christopher för att få en klarare bild av vad som hände och hur framtiden ser ut.

Hej Christopher, hur är det med din nacke nu?

Det är okej. Jag tog bort nackkragen för ett par dagar sedan men smärtan har inte riktigt släppt än. Ortopeden sa att det kommer att ta sex veckor till två månader innan det är helt återställt.

Vad var det som hände egentligen?

Vi spelade doppboll på träningen och så fick jag ett kontringspass och stötte ihop med Berra. Man ska ju inte gå på Berra när det finns småsten. Jag fick en muskelbristning i nacken och skadade ligamenten i nacken.

När tror du att du är tillbaka på banan igen?

Enligt läkaren dröjer det som sagt, men det är svårt att hålla sig ifrån träningen. Jag tränade lite lätt i onsdags och torsdags så jag hoppas kunna gå för fullt nästa vecka och vara med mot Kristianstad, om Jocke tar ut mig förstås.

Oscar uttryckte att du framförallt tillför skytte till anfallsspelet. Vad känner du själv är dina styrkor på planen?

Mina styrkor är mitt skytte, min styrka och så har jag väl ett hyfsat spelsinne. Och så försöker jag att jobba på mitt fotarbete så att jag blir bättre i försvar- och genombrottsspelet.

Tack för din tid Christopher och hoppas du kommer tillbaka snart!

Marcus Larsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons