Annons
Nyheter

Supporterkultur

Nyheter • Publicerad 3 oktober 2010

Alstermo skakade ett topptippat Stavsten och Kalmar tog en skön seger i Ystad.

Två mål saknades för att Alstermo skulle ta poäng mot Stavsten som i och med alla sina nyförvärv, bör vara inblandade i den allsvenska toppstiden. Återigen ett imponerande resultat av Alstermo. Hur det såg ut på planen hoppas jag få information om, av någon Alstermoare i veckan.

Annons

Kalmar som hade ett likaresutat i halvtid mot Di Vide, kunde i andra halvlek lägga i en högre växel och ta en komfortabel vinst med sex bollars marginal. Jag fick några ord med Micke Johansson som berättade att man, trots oförmågan att rycka ifrån i första, hela tiden kände att man hade matchen i egna händer. Det vittnar om trygget i truppen och det är just var man saknat tidigare år, då man istället fått panik i liknande lägen och spelat på halvchans. Micke berömmer också kollektivet denna match, med lite extra plus till Jake (Jakob Oskarsson) som såg till att Kalmar kunde rycka ifrån i andra halvlek.

När vi ändå är inne på kollektiv så vill jag bara säga några ord om supporterkultur. Jag själv bevittnade Kalmars senaste hemmamatch mot Lågan och som vanligt var det tyst som i graven på läktaren. Klubben ska dock ha cred för att ha fått tag i en entusiastisk speaker som för övrigt nämnde något om strumpbyte mellan spelarna som jag inte förstod mig på alls. Någon ny fair play-grej, frågade vi oss på läktaren. Någon som vet vad det handlar om? Nåväl, att man fått tag i en bra speaker är ett litet steg på vägen mot att skapa en bättre supporterkultur kring handbollen i Kalmar (även om jag skulle avråda honom att börja kommentera mitt under målchanser i fortsättningen) men det krävs en mycket bättre inramning kring hemmamatcherna sett till helheten, om man ska få de trötta Kalmarsupportrar att vakna till liv.

I Grytan är handbollsintresset enormt och publiken är på gränsen till fanatisk. Jamen, det finns ju fan inget annat än handboll i den byn, har jag hört folk säga och det finns väl en gnutta sanning i det (även om fotbollslaget nyss också skördat stora framgångar). Men se på nästa hemmamatch med Alstermo så ska du få se att det handlar om bra mycket mer än så. En fanatisk publik i all ära, men gå in på Alstermo IF Handboll på Facebook och titta på klippet Handbollsfesten i Alstermo (från senaste hemmamatchen mot Warta) så får du se hur mycket det exempelvis går att göra från planen för att elda igång läktaren.

Mycket nöje!

Marcus Larsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons