Annons
Nyheter

Sverige i drömscenario

Nyheter • Publicerad 11 december 2010

Det blev vinst även igår (fredag) för våra svenska handbollsdamer. Största anledningen till vinsten måste man säga var Sveriges försvar samt den fenomenala Gabriella Kain i målet. Att Sverige tagit maximalt antal poäng innebär att man nu får ta med sig fyra poäng in i andra gruppspelet där Norge, Frankrike och Ungern står för motståndet. Jag är grymt imponerad och kom först efter gruppspelet att tänka på att den största stjärnan, Johanna Ahlm, faktiskt saknas.

Förbundskapten Per Johansson uttryckte att man hamnat i ett drömscenario när man med maximalt antal poäng tar sig an tre lag som på papperet är ett nummer större och att man därför ändå få gå ut i matcherna som underdogs.

Annons

Första matchen i den så kallade huvudrundan, spelas mot Norge imorgon (söndag) klockan 20:15.

***

Mycket handboll i media just nu. Innan handbollsdamerna tog plats i rutan slipade herrarna till de sista bitarna inför VM i World Cup. Och lokalt har det dykt upp en till handbollsblogg. 120 kg kärlek, kallar sig den, hittills något mystiska trio som i nuläget främst bloggat om Kalmar HK. Med tanke på namnet, antar jag att de tre bakomliggande figurerna är tre stabila herrar vid namn Tobbe, Berra och Nyqvist – men jag kan också vara helt ute och cykla. I vilket fall som helst så finner ni deras alster här: 120 kg kärlek

Marcus Larsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons