Annons
Nyheter

Tankar från Tåget

Nyheter • Publicerad 3 december 2010

Det blev förlust för grabbarna från skogen i gårdagens drabbning mot Tumba. Jag försökte följa matchen via webben, men det känns som om det var fler Alstermofans som gjorde eftersom sändningen, som mina elever hade uttryckt det, ”laggade satan”. Jag pratade lite kort med min bror som såg matchen från plats och i första halvlek speglade resultatet matchbilden, enligt honom.

- Det såg väl mer eller mindre ut som om de inte hade klivit av bussen ännu.

Annons

Matchen slutade 32-20 efter halvtidssiffrorna 16-8 och den enda ljusglimten i Alstermo var egentligen Jonas ”Tåget” Holmström. Jag nämnde i ett tidigare inlägg att jag var intresserad av att höra reflektioner kring Slaget om Småland, så jag ringde upp Jonas för att få lite tankar om den matchen, och om säsongen hittills.

- Jonas! Hur känns det att vara bäst i Småland?

- Jo tack, ganska bra. Jag skulle säga bäst i Småland och Blekinge i och med att vi slog Hästö också. Det är ju samma förbund numera.

- Ja, just det. Du har ju ett förflutet i Hästö också. Hur är det att möta sitt gamla lag?

- Det är skönt. Man känner ju många man spelar mot så det är klart att det är extra kul att vinna. Eftersom Hästö har en lite kaxig attityd känns det lite extra bra att strö lite salt i såren där, hehe.

- Kan du beskriva stämningen i Grytan under derbyt mot Hallby.

- Det var som vanligt i Grytan. Det var inte jättemycket folk just det mötet men de som är där för ett bra liv. Det vet ju du! Man märker inte någon större skillnad på 350 och 450 personer. Det är alltid bra tryck.

- Hur resonerade ni när ni förberedde er den veckan?

- Vi sa väl egentligen bara att vi skulle vinna. Det var det vi kom överens om. Det var en match vi inte ville förlora så vi hade nog lite bättre inställning än normalt. Och det var egentligen likadant mot Hästö. Det är ju lite ära som står på spel sådana matcher så då plockar man fram lite extra. Sen är vi nog inte så dåliga som ibland tycks tro, även om man märker att vi har en bit kvar till Tumba exempelvis.

- Vad har du att säga om er insats i övrigt såhär långt?

Annons

- Vi har varit jävligt stabila i egentligen alla matcher än så länge och vi borde nog vunnit några fler. Jag tycker vi har haft lite oflyt men i det stora hela tycker jag att vi gjort en strålande säsong hittills.

- Ja, resultaten är ju riktigt bra med tanke på att ni kom från division 1.

- Ja vi är ju ett stabilt lag. Vi är stabila bakåt plus att vi fått några bra nyförvärv. Jag vet inte hur Alstermo gör, men de får ju hit de spelarna de vill ha. Alla passar in. Ibland kan man ju få in folk som tror att de är lite stjärnor och därför har en ganska negativ attityd men här finns inget sånt alls. Inga tendenser överhuvudtaget.

- Går säsongen enligt förväntan?

- Vår målsättning är att hålla oss kvar. Det är en lång serie och vi har många matcher kvar att spela. Rätt var det är så vänder det så det gäller att man kan ta de poäng man kan när det väl går bra. Sedan att vi ligger där vi ligger i serien är ju en extra krydda givetvis. Det är motiverande och underlättar de mil man åker varje vecka.

- Tack ska du ha Jonas och lycka till!

Marcus Larsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons