Annons

Allmän upprustning av vägarna ett ständigt behov

Mycket bra insändare. Det är nästan som hämtat ur en skolbok för studier i Nationalekonomi årskurs 1 . Varför har inte Socialdemokraterna velat detta i Alvesta Kommun?
Insändare • Publicerad 14 augusti 2014

Jag yrkade i en motion den 15 oktober 2012 på att Alvesta kommun skulle satsa 500 000 kronor till enskilda vägar . Med statsbidrag 70 procent så blir det cirka 1,6 miljoner kronor i tillskott. Detta förslag röstades ner av nämnden för samhällsplanering, NFS, med Socialdemokraten Lars-Olof Pettersson i spetsen. Han borde känt till hur dålig vägen var mellan till exempel Torne och Hulevik . Magnus Loo hade en insändare härom för ett tag sedan. Detta borde även Suzanne Karlsson (M) känt till också. Hon röstade emot fast hon inte bor så långt därifrån.

Många enskilda vägar med beläggning måste rustas upp. Delvis beror det på för dåligt underlag. Vidare är det ett stort behov av fler och större mötesplatser. Vägarna byggdes förr för att följa befintlig mark i stor omfattning. I?dag kan man spränga bort skarpa backkrön och göra utfyllnad där så behövs. Räta upp skarpa kurvor, med mera. Allmän upprustning, röjning och släntputs är ett ständigt behov. Nuvarande bidrag med två kronor per meter räcker bara till den vanliga skötseln med grusning, snöröjning, med mera.

Annons

Socialdemokraterna har även varit emot höjning av bidrag till privata vägar.

Varför inte leva som man lär?

Kent Andersson

Klasentorp

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons