Annons

Är det så här den omtalade arbetslinjen ska fungera?

Ska kantiga tillämpningsregler verkligen få göra det svårare för folk att få jobb?
Insändare • Publicerad 16 oktober 2010

Då jag är arbetssökande sedan lång tid kontaktade jag häromdagen en annonsör som ville ha hjälp på en mindre gård med djur.

Annonsören hade haft kontakt med arbetsförmedlingen då det ej fanns möjlighet betala ut lön. Jag kontaktade arbetsförmedlingen.

Annons

Praktikplats med fortsatt a-kassa nämndes men det funkar ej med min lägsta grundersättning på 320 kronor per dag och resor om 70 kilometer till och från gården. Anställningsstöd till annonsören för att anställa mig stöp på att arbetet inte hamnar inom ramen för mitt arbetsutbud, det vill säga vad jag är skyldig att söka.

Är det så här den omtalade arbetslinjen är tänkt att fungera? Kantiga tillämpningsregler som försvårar bryta arbetslöshet, i stället för nytänkande med smidig tillämpning som skapar jobb?

Joakim, fortsatt långtidsarbetslös

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons