Attityden till knark måste förändras

Replik till Niklas Nyström insändare med rubriken straffa kriminella, inte missbrukare.
Insändare • Publicerad 9 mars 2023
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Naturligtvis måste missbrukare få den vård de behöver, men straffet för knarkinnehav måste höjas och mer göras för att lagföra de kriminella huvudmännen, skriver
Naturligtvis måste missbrukare få den vård de behöver, men straffet för knarkinnehav måste höjas och mer göras för att lagföra de kriminella huvudmännen, skriverFoto: Robin Haldert / TT

Attityden till knark måste förändras. I dag kan man i princip köpa knark helt öppet. Mellan åren 2015 och 2019 omsatte den svenska droghandeln omkring 2,7 till 6,9 miljarder kronor, enligt en rapport från Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning.

Det är inte missbrukare utan ”vanliga Svensson:s” helgpartajande som gör att knarkligor tjänar miljontals kronor och till och med beställer mord för att inte förlora marknaden. Naturligtvis måste missbrukare få den vård de behöver, men straffet för knarkinnehav måste höjas och mer göras för att lagföra de kriminella huvudmännen.

Kenneth Enelund

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.