Annons

Bygg till simhallen med sim-och hoppbassäng

Befintlig detaljplan kan efter smärre justeringar nyttjas för att bygga till simhallen söder ut utan att inkräkta på grönytorna söder om simhallen.
Insändare • Publicerad 8 juni 2022
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Stig Lagners egen skiss över hur simhallsområdet i Växjö kan se ut.
Stig Lagners egen skiss över hur simhallsområdet i Växjö kan se ut.Foto: Privat

När vädret tillåter nyttjas grönytorna av invånarna för en mängd olika aktiviteter. Närheten till Växjösjön är värdefull och inbjuder till bad med mera. En solig sommardag är grönytan full av Växjöbor i alla åldrar. Det behövs ingen ny simhall. Tillbyggnad kan ske utan att verksamheten störs under tillbyggnadstiden. När tillbyggnaden är klar kan renovering/ombyggnad av stora bassängen ske. Övriga delar av nuvarande simhall är i mycket gott skick. Multibassäng, äventyrsbad och styrketräningslokal är endast 18 år gamla.

Det är hög tid för ansvariga politiker att sluta riva värdefulla byggnader. Hovslund är ett skrämmande exempel. Tidigare boende lär inte ha råd att bo i lägenheterna som är under uppförande. Pensionärsorganisationer och ett flertal av Växjös körer blev husvilla då deras välfungerande samlings- och övningslokaler revs.

Annons

Ett annat exempel som står inför omfattande ombyggnad och renovering är gamla kommunhuset som fortfarande står oanvänt. Trots att det fanns ett färdigt renoveringsförslag valde politikerna att bygga landets fulaste kommunhus helt i onödan för skattebetalarnas pengar.

Det enda kommunhus i landet som är sammanbyggt med en stationsbyggnad där massor av individer kan röra sig fritt. Då kameraövervakning av ingångarna inte får ske är det omöjligt att garantera säkerheten i byggnaden.

Stig Langner

”Det är hög tid för ansvariga politiker att sluta riva värdefulla byggnader.”
Annons
Annons
Annons
Annons