Annons

Centerpartiet tryggar valfriheten för våra äldre

Centerpartiet är glada att LOV (lagen om valfrihet) fortsätter inom äldreomsorgen i Växjö kommun. Den som är i behov av omsorg ska ha inflytande och valmöjligheter vad gäller utförare av hemtjänst och val av särskilt boende.
Debatt • Publicerad 1 mars 2023
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT

I måndagens tidning skriver företrädare för S, V och MP om framtidens politik i omsorgsnämnden. Det finns mycket gott i förslagen om trygghet för våra äldre och satsningar på personal och anhöriga. Men en viktig fråga glömdes bort. Valfriheten för våra äldre!

I överenskommelsen med S fick Centerpartiet gehör för att LOV (lagen om valfrihet) ska finnas kvar. Det innebär att den enskilde ska ha möjlighet att välja kommunal eller privat regi för att få sina insatser. Grunden är att vi tror på den enskildes och anhörigas förmåga att fatta kloka beslut och göra bra val. Vi tror också att konkurrens ökar kvalitén och skapar en bättre omsorg för alla.

Annons

Kerstin Vinnersten (C), ledamot omsorgsnämnden

Margareta Jonsson (C), ersättare omsorgsnämnden

”I överenskommelsen med S fick Centerpartiet gehör för att LOV (lagen om valfrihet) ska finnas kvar. Det innebär att den enskilde ska ha möjlighet att välja kommunal eller privat regi för att få sina insatser.”
Annons
Annons
Annons
Annons