Annons

Det är inte hundens fel

Insändare • Publicerad 4 juli 2012

 Det blir fler och fler hundar i våra bostadsområden och det finns inga riktlinjer för hur deras rastning ska skötas.

Det finns inte tillräckligt med speciella rastgårdar eller ens rekommendationer om hur de som finns ska användas. Det blir en sanitär olägenhet.

Annons

Man kan tydligen inte förutsätta att hundägare har eget förstånd att inse det ohygieniska i att orena var som helst i bostadsområdena. Avföring ska plockas upp,men det är inte alltid som den är fast formad.Men hunden får kissa överallt: mot träd och buskar i planteringarna, på gräsmattor och i sandlådor. Husse och matte står med hunden kopplad och väntar att den ska göra ifrån sig på bekvämaste plats. Barnen springer eller sitter sedan där och leker och det är naturligtvis äckligt och hälsovådligt.

En människa får inte göra sina behov på allmän plats, men hundar orenar överallt. Stanken blir bedövande.

Ägarna till bostadsområdena måste ta sitt ansvar och göra något åt snusket! Bedriv information,sätt upp förbudsskyltaroch beivra överträdelser! Gör något!

DET ÄR INTE HUNDEN DET ÄR FEL PÅ

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons