Annons

Det borde vara billigare att åka kollektivt

Insändare • Publicerad 29 oktober 2010
Låt ungdomar få åka buss gratis.
Låt ungdomar få åka buss gratis.Foto: Lena Gunnarsson

Jag tycker att i storstaden, där många är i behov av kollektivtrafik, så ska det vara billigare att åka exempelvis buss.

Särskilt för ungdomar, som inte borde betala något alls eftersom de fortfarande pluggar och inte alls har så mycket pengar.

Annons

Jag menar, en biljett kostar 40 kronor och det blir mycket pengar i längden för en studerande och alla ungdomar har inte råd med det. Ett busskort är inte heller billigt. Om bussföretagen sänker priset så tror jag att fler kommer att åka buss och därför förlorar de inget på det.

Om det skulle bli gratis för ungdomar och studerande så blir de vana att åka buss och kommer därför att kanske att åka mer buss och lämnar bilen hemma och då tjänar man på det. Det gör att de sedan i vuxenlivet väljer bussen i stället.

Alltså billigare kollektivtrafik, för miljöns skull och för din plånboks skull!

Henrik Gustafsson

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons