Annons

Det viktigaste för oss gamla är politiken för våra barnbarn

Inför valet i höst skrivs mycket om politik som ska vara bra för oss gamlingar. Många av oss har redan samlat på oss mycket egendomar och har redan en bra pension, så det viktigaste är inte att få mer pengar utan att politiken utformas för att trygga framtiden för våra barn och barnbarn.
Insändare • Publicerad 2 juni 2022
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Leif R Jansson/TT

Därför gäller det att skapa en klimatpolitik som stoppar utsläppen av koldioxid. Dagens klimatpolitik består mest av kloka och korkade ord, när det gäller förändringar av miljön både i städerna och på landsbygden.

Om politikerna och byråkraterna fortsätter att strunta i att genomföra det som behövs för att stoppa utsläppen hotas framtiden både för naturen och människorna. Det står väldigt klart för oss som tagit del av forskningsresultaten från FN:s klimatpanel, IPCC.

Annons

Olof Palme föreslog redan i början av 1970-talet att åtgärder skulle vidtas mot miljömord. Väldigt lite har genomförts sedan dess.

Inte minst de blåbruna partierna värnar om de fossila bränslena i stället för våra barnbarns framtid. Rösta bort dem! Världsnaturfonden har visat att dessa partier är livsfarliga för våra barnbarn.

Flera av mina barnbarn har dock förstått att utsläppen av koldioxid måste stoppas för att deras framtid ska räddas.

För att göra oss gamlingar glada bör politikerna se till att mycket snabbare minska utsläppen av koldioxid. Många av oss ska snart dö. Därför vill vi att politikerna ska värna omtanken av kommande generationer.

Rädda framtiden för våra barnbarn!

Lars Edqvist, morfar som fyller 75 i höst

Annons
Annons
Annons
Annons