Annons

Drömmar och mardrömmar – om blått styre och skattesänkning

Den blå, numera utan grönt inslag, majoriteten i Växjö, föreslår en sänkning av kommunalskatten med 30 öre. Det gröna inslaget i majoriteten kanske vissnar till en annan färg, precis som det är varje höst i naturen. Detta händer säkert också denna höst även om vissa politiker säger att grönt inte vissnar till brunt.
Insändare • Publicerad 9 juni 2022
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Kan tänka mig att avstå från 30-öres skattesänkning och istället få en fungerande vårdcentral på Teleborg”, skriver Arne Nilsson.
”Kan tänka mig att avstå från 30-öres skattesänkning och istället få en fungerande vårdcentral på Teleborg”, skriver Arne Nilsson.Foto: Henrik Montgomery/TT

Drömde i natt om denna ljusnande framtid, siffrorna for runt i skallen. Kanske det skulle bli en skattesänkning med flera tior i månaden. Denna lyckokänsla stördes av ett påträngande behov som verkar höra till åldern, var tvungen att stiga upp. Efter avbrottet tog drömmen en annan vändning. Fann mig boende i en hyreslägenhet hos Växjöbostäder och skulle hjälpa till att betala 30-öringen i skattesänkning. Tiorna som jag skulle få försvann i något som såg ut som en hyresavi. Antagligen finns inte hyresavier längre, drömmen var kanske omodern. På avin stod det att jag skulle betala 900 kronor per månad på hyran för att hjälpa till att betala skattesänkningen.

Lyckades somna om och vaknade i min egen säng i min bostad som Växjöbostäder inte äger. Undrade varför jag drömt så otäckt. De blå med höstens eventuellt kommande färgskiftning kommer väl inte att störa mina drömmar? Jag får väl min skattesänkning? Det skulle ju räcka till parkeringsavgiften i zon 2 några gånger i månaden. Eller till att åka buss ett par gånger i månaden. Kanske man inte räknar exakt rätt i drömmens värld, Emotser i så fall tacksamt rättelse från de som räknat på detta i vaket tillstånd.

Annons

Ps. Kan tänka mig att avstå från 30-öres skattesänkning och i stället få en fungerande vårdcentral på Teleborg (och det finns säkert brister på fler ställen). Det är ju blått styre i både kommun och region så det kan väl inte vara så svårt att ordna om man verkligen vill göra något annat än att prata vitt och brett om ”Nära Vård”.

Arne Persson

”Jag får väl min skattesänkning? Det skulle ju räcka till parkeringsavgiften i zon 2 några gånger i månaden. Eller till att åka buss ett par gånger i månaden.”
Annons
Annons
Annons
Annons