GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ebba Bush, KD och abortkontraktet

Ebba Bush har genom att föreslå de politiska partierna att ingå ett gemensamt abortkontrakt gått in för att eliminera abortfrågan från valdebatten. Och Kristdemokraterna har på många andra sätt i sitt partiprogram brutit mot bibelns föreskrifter. Genom att ta bort kristen syn på sexualmoral har partiet inte kristna värderingar längre, varför ”Krist” i namnet är vilseledande.
Insändare • Publicerad 10 juli 2022
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch.
Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch.Foto: Pontus Lundahl/TT

KD har frångått den kristna äktenskapssynen enligt bibeln, vigsel mellan en man och och en kvinna, och godkänner samkönade så kallade äktenskap. Ebba Bush är tydlig med detta genom att gå med i Pride-tåg och godkänna levnadssätt enligt hbtq.

Framför allt har KD frångått Guds bud om att inte döda människor, ”Du skall icke dräpa”, vilket innefattar även ofödda människor. Sedan abortlagen från 1975 har långt mer än 1,6 miljoner barn aborterats. Dessutom har KD brutit mot budet att älska sin nästa som sig själv, genom att inte ge gravida kvinnor sitt politiska stöd i krisgraviditeter och inte erbjuda adoption som en möjlighet. Förra året förkom i Sverige endast 12 inhemska adoptioner. Abort på grund av våldtäkt och incest utgör endast 0,1 procent av alla aborter. De vanliga skälen är: ekonomi, för ung, för gammal, avbrott i studier/karriär och framför allt omgivningens påtryckningar.

Genom alla dessa synder gör Kristdemokraterna sig skyldiga till mer ont än de själva förstår och har del i världens bortvändhet från Gud. På domens dag ska alla människor dömas av Gud. Då duger det inte med att ursäkta sig med att man varit kristdemokrat.

Yngve Malmquist

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.