Annons

En sådan här hundägare bör inte vara ägare till en kamphund

Här kommer jag och ska handla på Willys, Teleborg. Parkerar min bil på parkeringsplatsen och går mot ingången där uttagsautomaten finns. Utanför dörrarna står en kvinna och ropar ”koppla hunden”.
Insändare • Publicerad 4 januari 2023
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Hunden på bilden är inte samma som nämns i insändaren.
Hunden på bilden är inte samma som nämns i insändaren.Foto: Christof Stache

Jag vänder mig om och ser en lösspringande hund vid matvagnen, inga reflexer och hunden var svart. ”Ja, detta kan gå illa” tänkte jag. En man sprang efter och försökte hejda hunden. En annan man var på väg mot sin bil och reagerade på situationen, han hämtade sin bil och körde mot matvagnen, där stannade han och skällde troligen ut hundägaren.

Därefter ser jag hur hundägaren kommer tillbaka och med hastiga steg går mot kvinnan, som står utanför Willys dörrar. Under tiden skriker han och gapar att hon inte ska lägga sig i hans liv och inte bry sig om hans hund. Flera gånger säger han detta och jag blir stannande för att se hur detta ska sluta. Hundägaren skriker: ”Jag såg nog att du hela tiden tittade på mig”, troligen var detta kränkande för honom, men i verkligheten kanske kvinnan var rädd för hundar och inte vågade sig in, så länge han stod där med hunden lös vid uttagsautomaten på insidan. Kvinnan svarade hundägaren att hon bara väntade på att han skulle vara klar vid uttagsautomaten.

Annons

Då händer det. Mannen tar sats från knäna med högernäven och ska rikta in ett slag mot kvinnans huvud, men hon står helt lugnt och tyst kvar och tittar mannen i ansiktet och då hejdar han sig och slår i luften fem centimeter från ansiktet.

Vad kunde denna kvinna ha förväntat sig här? En kniv i magen eller en smäll så att hon flög in i dörren? Är det meningen att man måste beväpna sig för att kunna handla på Willys?

En sådan här hundägare bör inte vara ägare till en kamphund (som detta var), när han inte är kapabel att ta hand om sig själv, med ett sådant beteende är man ingen god flockledare och detta gör bara en hund förvirrad. Måste det ske en allvarlig olycka innan denna hundägare blir fråntagen sin hund? Jag tycker synd om denna hund och den borde omplaceras omedelbart.

Det var omskakande att bevittna denna händelse.

Bengt i den blå Volvon

Annons
Annons
Annons
Annons