Annons

En skola för alla

I dessa tider med mycket­ kritik i debatten mot skolan, nedskärningar och elever som inte klarar målen känns det skönt att kunna ge exempel på en skola där det fungerar bra.
Insändare • Publicerad 24 juni 2014

Hjortsbergaskolan i Alvesta kommun är ett exempel på skola man önskar fler borde få tillgång till. Både elever och personal. En mindre skola har fördelar som god kännedom om varje elev och bättre möjlighet att stötta elever­na efter deras behov.

Förutom detta så råder på Hjortsbergaskolan dessutom god stämning mellan ledning, personal och elever. Trivsel, flexibilitet i undervisningen och en stor portion sunt förnuft ekar mellan skolväggarna.

Annons

Där arbetar en rektor som engagerar sig. Både i så kallade brandkårsutryckningar när någon inträffat och långsiktigt.

Allt detta skapar en god grund och engagerade föräldrar. Det känns liksom naturligt att stötta upp i olika aktiviteter efter sin förmåga.

Det är med en god magkänsla jag släppt av min son på morgnarna och det är med bedrövelse jag konstaterar att han nu slutar där för att gå vidare till högstadiet.

I skollagen uttrycks att det svenska skolsystemet ska präglas av att vara en skola för alla, med tanke på alla barns rätt till utbildning efter sina behov.

Personalen har vidgat detta begrepp och Hjortsbergaskolan är i ordets rätta bemärkelse en skola för alla.

UE

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons