Annons

Ersätt dem som drabbats av vildsvinen

Insändare • Publicerad 22 oktober 2012
Att gång efter annan få vända tillbaka gräsmattan efter att vildsvinen varit där och härjat är jobbigt.
Att gång efter annan få vända tillbaka gräsmattan efter att vildsvinen varit där och härjat är jobbigt.Foto: lars gustavsson

 Vildsvinen har ökat lavinartat under de senaste åren och folk får sina trädgårdar förstörda den ena gången efter den andra.

Det märkliga är att om en varg finns i trakterna så blir det nästan hysterier trots att det inte drabbar så många av oss som med vildsvinen som var och varannan människa har problem med snart.

Annons

Inte får vi någon ersättning från stat eller länsstyrelsen för att återställa efter vildsvinens framfart, som djurägare får efter rovdjursangrepp.

Utan vi ska behöva både se våra tomter förstörda och åtgärda det gång på gång utan varken ersättning eller att se några konkreta åtgärder för att avhjälpa detta jätteproblem. Det är knappast lika villkor för oss som blir drabbade av vilt.

Inte har våra myndigheter jägare som kan skjuta vildsvinen.

Kanske det skulle blir mer intressant att jaga dem om skottpengar infördes på dem.

Det är verkligen på tiden att vår landsbygdsminister och regering ta tag i frågan snabbt och kraftfullt.

Att bo utan att få sin egendom förstörd trodde jag var en självklarhet i Sverige.

Eller finns det någon som inte tycker att det skulle var det?

TRÖTT PÅ VILDSVINEN

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons