GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Feghet!

Insändare • Publicerad 11 januari 2022
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Britta Björkholm, avdelningschef på Folkhälsomyndigheten.
Britta Björkholm, avdelningschef på Folkhälsomyndigheten.Foto: Paul Wennerholm/TT

En klok man som heter Tommy Iseskog (arbetsrättsexpert) var med i Aktuellt i december. Han var överraskad att – hör och häpna – bara fyra procent av 215 kommuner tar reda på om personalen är ovaccinerade och omplacerar dessa. Han menar att lagen är tydlig med att man inte kan tvinga någon att vaccinera sig eller svara men om man inte gör det är man inte kompetent för arbetsuppgifterna. Han tog ett exempel. Är du på en byggarbetsplats måste du ha hjälm, annars får du inte vara där och du har inte jobbet kvar.

Arbetsgivare riskerar att straffas om ovaccinerad personal tar in smitta på ett äldreboende eller till personer som har hemtjänst. Det var ju de äldre och sköra som vi skulle skydda. Britta Björkholm, avdelningschef på Smittskyddsmyndigheten, tyckte att det var glasklart att alla inom äldrevården BÖR vara vaccinerade och det är regionerna/kommunerna som har ansvaret. Hur glasklart är det? Feghet och okunskap säger Tommy Iseskog, jag håller fullständigt med!

Karin-Gun

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.