Annons

Fler äldre politiker med erfarenhet från arbetslivet behövs

Du pensionär, hur vill du ha det framöver? Nu är det dags att rösta på de politiker som månar om hur vi har det efter ett långt arbetsliv! Vi är många som röstar, välj den politiker som jobbar för oss!
Insändare • Publicerad 6 september 2022
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Wilhelmshill.
Wilhelmshill.Foto: Matilda Elfgaard

Fler äldre politiker med erfarenhet från arbetslivet behövs!

Vill du bo på ett äldreboende där du riskerar att inte få komma ut om du inte kan gå själv? Hur många skulle godta att komma ut på en kort promenad någon gång i veckan?

Annons

Avgiften du betalar för boende, mat och skötsel är för de flesta hög. Är det då okej att få undermålig och otillräcklig kost? Detta är i alla fall fallet på ett privat äldreboende i Växjö.

Är det okej att den person som vårdar dig inte har tillräckliga kunskaper eller kan göra sig förstådd?

Allt har i stort sett blivit dyrare för de flesta. Pensionen har höjts för de som valt att jobba mindre eller inte alls! Är det okej att den som har jobbat heltid i hela sitt yrkesverksamma liv och slitit hårt, inte får någon höjning alls?

Är det okej att pensionärer som har haft tillgång till Wilhelmshill inte har det längre? Detta till förmån för ungdomar som det dessutom har satsats på!

Du ska ha råd med sjukvård, tandvård, glasögon och medicin! Det är självklart för barn och ungdomar – dock inte för alla pensionärer.

Engagerad väljare

Annons
Annons
Annons
Annons