Annons

För sent ska syndaren vakna

Insändare • Publicerad 29 november 2014

Efter att ha läst artikeln den 25 november om att göra kommunal skola i Lönashults nerlagda friskola, kan man undra varför man inte stödde den friskola som engagerade föräldrar kämpat för.

På köpet fick man alla dessa kringaktiviteter: barnen åt på äldreboendet till glädje för de boende, man ordnade mässor, luciatåg och trevlig skolavslutning med marsch genom byn till kyrkan.

Annons

Dokumenterat är också­ att de barn som gått på Blenda har fått god undervisning av engagerade lärare som haft tid att se, höra och att hjälpa sina elever.

När nu skolan måste lägga­ ­ner på grund av elevbrist, skulle ju barnen hänvisas till annan skola som var just en redan överfull skola i Grimslöv.

De barn som hade syskon som redan gick i Vislanda och bara hade något år kvar till att börja där, de får själva stå för resekostnaderna till Vislanda skola. Trots att skolbussen stannar för att ta upp syskonen.

Hur tänker man i Alvesta kommun?

Ekonomiskt eller hämndlystet?

UNDRANDE MORMOR

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons