Annons

Funderingar mellan jul och nyår

Julen är över, klapparna äro utdelade och julmaten börjar sina, men det finns nytt att köpa om man har pengar. Alltså ingen ko på isen, ännu.
Insändare • Publicerad 31 december 2010

Livet kommer kanske att gå sin gilla gång även 2011 tror många. Men så är det är inte, utan man blir lite bekymrad när man läser tidningsrubrikerna, där lovsångerna över paret Borg och Reinfeldt når himmelska höjder. Opinionsmätningarna säger detta. Hur har mätningarna skett och under vilka kriterier har frågorna ställts ? Antingen ljuger instituten eller svenska folket med sina svar. Verkligheten är ju en annan. Har frågor ställts till sjuka, arbetslösa och pensionärer. Jag kan icke tänka mig detta. Många av de som har jobb och har sitt jobbskatteavdrag (bidrag) att vara rädda om gillar regeringen, egoismen frodas.

Den kommande avtalsrörelsen kommer att ge prov på detta, låga lönekrav, vi får ju jobbskatteavdrag. Ni berikar arbetsgivaren. Allt enligt Svenskt näringslivs beställning av regeringen.

Annons

Det finns ett ordspråk som säger: Sanningen hinner fatt alla förr eller senare.

Bo Karlen (S)

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons