Annons

Gör något åt den akuta platsbristen inom äldreomsorgen

Insändare • Publicerad 16 mars 2012

 I Alvesta kommun råder akut brist på platser inom äldreomsorgen. I en artikel i Smålandsposten redovisades nyligen socialdemokraternas förslag till lösning.

Vi finner det orimligt att platser köps i andra kommuner, att vi betalar för att gamla människor i onödan ligger kvar på lasarettet samt att vi riskerar vitesförelägganden för att vi inte kan erbjuda platser i särskilt boende inom föreskriven tid.

Annons

Därför föreslår vi att moderna moduler omgående sätts upp för att lösa de akuta problemen. Det förtjänar att påpekas att sådana moduler i dag håller en mycket hög boendestandard.

Vi har lagt fram detta förslag i nämnden men fick inget gehör.

Förslaget avvisades av den moderatledda minoriteten. Någon egen lösning på problemet redovisades varken av Moderaterna eller något annat av de övriga partierna. Vi frågar därför:

Hur tänker ni avstå skammen att Alvesta kommun är sämst i landet på att erbjuda särskilt boende inom föreskriven tid”?

ROSE-MARIE LARSSON

GUNNEL NORDAHL

SONIA MULETHALER SALSAMENDI

ERIK OLOFSSON

Socialdemokraternas ledamöter i nämnden för omsorg och hälsa i Alvesta

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons