Annons

Grannsamverkan i hela Kronoberg

I bland annat Alvesta och Växjö kommuner bedrivs ett aktivt och berömvärt arbete bland medborgarna kring brottsförebyggande åtgärder, genom Grannsamverkan och Trygga Gatan.
Insändare • Publicerad 8 augusti 2014

Under resor särskilt på landsbygden ser man informationsskyltar om Grannsamverkan. Dock finns det vita fläckar mellan de olika samrådsområdena. Många invånare är aktivt engagerade i samrådsgrupperna.

Grannsamverkan är en förebyggande åtgärd för att förhindra kriminalitet i olika former. Genom polisens samordning kan information meddelas om händelser utanför det egna samrådsområdet. En eloge till polisen Tommy Lövgren.

Annons

För en tid sedan kunde man läsa i tidningen om att en utveckling av informationssystemet har tagits fram men ingen vill betala för detta.

Med ett drygt års erfarenhet vill vi föra fram följande synpunkter:

? Informationssystemet måste utvecklas för att öka snabbheten och kontakten mellan polis och medborgare. Använd modern teknik med till exempel mobilen som ett viktigt verktyg.

? Kommunernas Brottsförebyggande Råd tar sitt ansvar för utvecklingen. Bort med vita fläckar på kartan både på landsbygd som tätort.

? Myndigheter och kommunerna löser finansieringsfrågorna eftersom alla kommunmedborgare har glädje av ökad trygghet.

? Hela Kronoberg bör ingå samt med samarbete med grannlänen.

Budskapet till de politiska partierna är att inför valet tala om vad man vill i denna trygghetsfråga.

Gör livet surt för de kriminella.

Kontaktmän i Skoga Rote i Alvesta kommun.

Roland Axelzon

Bernt Andersson

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons