Annons

Höga elpriser och höga skatter – hur tänker vår regering?

De vill att vi ska använda "rena" energikällor, men att byta till elbil känns ju inte så lyckat i nuläget då priserna stiger i höjden. Alla har dessutom inte råd att byta bil och vi verkar ju inte heller ha tillräckligt med el eller laddstationer här i landet för att alla ska kunna ladda sina elbilar.
Insändare • Publicerad 15 januari 2022
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Annika Byrde

Jag tror inte att det i slutändan kommer att bli billigare för den enskilde att byta till elbil. Skattepengarna måste in någonstans ifrån och det blir ändå den stora massan som kommer att få betala. Det jag menar är att vi kommer att få betala allt mer för att ladda elbilarna. Nu låter det kanske som att jag inte är för el – det är jag, men jag anser också att vi måste bort från det statliga beroendet.

Att regeringen har tagit olika beslut och sedan vill "kompensera" de hushåll som har använt mest el i hushållen känns också som om de vill att vi ska tillbaka till en tid då en del var livegna i vårt land. Är det inte meningen att man ska kunna leva på sin lön eller på sin pension om man har jobbat heltid ett helt liv? Nej, tyvärr är det så att många redan före elprishöjningen tvingades ansöka om olika bidrag för att klara både boende och mathållning.

Annons

Varför? Är det för att hålla igång ett byråkratiskt system som ger jobb åt många (och då menar jag inte att de som arbetar med detta gör ett dåligt jobb – tvärtom – man kan göra saker på rätt sätt, eller arbeta med rätt saker), eller vill regeringen att de flesta i befolkningen ska vara beroende av att få bidrag för att kunna leva? Det känns som om allt är så väl uträknat.

Mien

Annons
Annons
Annons
Annons