GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Hur får man en tid på vårdcentralen?

Sjukvården är på tapeten ofta numera i Växjö.
Insändare • Publicerad 1 juni 2022
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Jag har haft telefontid med en läkare och en sköterska på senare tid och suttit och väntat, ingen har ringt! Då har jag ringt till vårdcentralen sju gånger med ett antal dagar emellan, jag har ringt vid åtta på morgonen när de öppnar. När jag tryckt på rätt alternativ för att prata med sköterska som rösten säger så kommer svaret "kön är fylld för dagen".

Det svaret får man fem över åtta precis när de har öppnat på morgonen.

Blir man trött på detta eller? Nu vill jag byta vårdcentral men läser man recensioner så är det tydligen likadant överallt. Bygga nytt sjukhus och lägga över mer vård på vårdcentralerna är tydligen receptet enligt politikerna men jag förstår inte hur det ska gå till, finns ju inga tider nu. Hur gör man numera för att få en tid på VRC?

Patient på Teleborg

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.