Annons

Hur resonerar polisledningen?

Hur resonerar polismyndigheten i Kronoberg, vad det gäller Trygga­Gatan?
Insändare • Publicerad 2 juni 2014
Polisen vill gärna ha tips från allmänheten om brottslig verksamhet, men anser sig inte ha råd att bekosta TryggaGatan.arkivFoto: Björn Larsson Rosvall/TT
Polisen vill gärna ha tips från allmänheten om brottslig verksamhet, men anser sig inte ha råd att bekosta TryggaGatan.arkivFoto: Björn Larsson Rosvall/TTFoto: 

TryggaGatan är en informationskanal för medlemmar i Grannsamverkansområderna, och mellan de olika områdena. Denna information är mycket viktig för oss som bor på landsbygden. På detta sätt kan iakttagelser samlas ihop, och polisen får en mycket värdefull information om olika iakttagelser ute på landsbygden.

I SR Kronoberg medverkar med jämna mellanrum Carl Tobiazon, godsspanare vid Kronobergspolisen. Vid varje tillfälle han medverkar, så betonar han vikten av att information och tips från allmänheten, lämnas till polisen.

Annons

TryggaGatan är en informationskanal där information av observationer som kan tyda på rekognosering inför brottslig verksamhet, okända fordon som beter sig konstigt med mera snabbt kommer till kännedom för både polis och medlemmar i Grannsamverkansområderna. Polisen får på detta sätt in mycket värdefull information om olika iakttagelser. Polisen vill inte stå för kostnaderna av denna eminenta informationskanal. Är det skamligt att det inte är polisen som utvecklat informationskanalen?

Polisens budget torde inte raseras av den anledningen att myndigheten betalar driftskostnaderna. Får inte brottsförebyggande verksamhet kosta något? Tacksam för svar i tidningen från någon ansvarig inom polismyndigheten.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons