Annons

Hur står det till med kommunalrådens arvoden?

Insändare • Publicerad 20 december 2010

Det är intressant att följa den diskussion om politikers ersättningar som nu förs. Man kan fråga sig om det är avundsjuka partivänner eller bittra motståndare som vädrar sina uppfattningar?

Man kan också fråga sig vilken verklighet vissa politiker lever i. Om någon fått många kryss på valsedlarna, är detta då skäl till att höja arvoden långt utöver vad andra grupper i samhället fått ta del av?

Annons

Jag tycker inte det. Hur höga arvoden ska då politiker ha? Självklart kan ingen svara exakt på detta, men en sak är säker. Många av dem som tillkämpat sig bra arvoden från olika politiska uppdrag skulle aldrig nått dessa nivåer i näringslivet.

Det skulle också vara intressant att få veta hur höga politikers arvoden egentligen är. Som jag förstått det är nästan alla kommunalråd heltidsarvoderade, till exempel tre råd i Växjö.

Är det korrekt som jag hört att dessa utöver gans­ka väl tilltagna arvoden kan kvittera ut betydande belopp för exempelvis deltagande i sammanträden av olika slag och styrelseuppdrag, som politikerna frikostigt tilldelar varandra?

Hur kan detta ske, när man redan är heltidsarvoderad och mötena hålls under dagtid? Det vore intressant att få veta lite mer om detta.

JONAS EKELUND

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons