Annons

Inget miljötänk här inte

Vi här i Nöbbele vill också bidraga till en renare värld.
Insändare • Publicerad 16 december 2011

Kommunen arbetar fortfarande på att Växjö ska vara Europas grönaste stad. Som ett led i miljöarbetet erbjuder kommunen alla kommunanställda som pendlar med bil en gratis möjlighet att åka kollektivt både till arbetet och på fritiden. Utvärdering av effekten på växtgaserna ska göras i januari..

Vi här i Nöbbele vill också bidraga till en renare värld. Vårt äldreboende Ekgården läggs ner den 1 januari 2012. Följden av detta blir att vår personal nu med vinterväglag får köra till den nya utgångsplatsen Kvarngården som ligger en mil från Ekgården.

Annons

Deras resor med bil under en arbetsdag: Till Kvarngården Ingelstad tillbaka till Ekgården klockan 07.00 till 21.30.

Klockan 07.00, två från hemtjänsten i Nöbbele hämtar schema, nyckel till Ekgården och byter bil. Klockan 10.00 kaffe på Kvarngården, sedan lunch när det passar med arbetsuppgifter. Klockan 16.00–17.00 till Kvarngården byta bil är lika med 8 mil.

Det blir två resor under kvällspasset. Dricka kvällskaffe och sedan byta bil och lämna nyckel klockan 21.00 är lika med 4 mil. Detta blir tillsammans 12 mil plus resor i arbetet är lika med 15 till 16 mil per arbetsdag.

Kan denna schemaläggning under en arbetsdag ha miljötänk plus kostnaderna för resor och arbetstid som kunde användas i vården där en del arbetsuppgifter blir förskjutna på grund av många resor.

Finns det ingen möjlighet för vår stressade personal att få en lägenhet i Nöbbele med dator, toalett och en plats där de kan dricka sitt kaffe? Nu med den teknik, dator, nyckelgömmor, kodlås med mera kunde kanske vissa resor sparas in.

Nöbbele tillhör också Växjö kommun.

Pensionär i Nöbbele

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons