Annons

Insändare: Äldre vill ha en direktkontakt - vill styret skrota den offentliga vården?

Inge Johansson i Växjö skriver en insändare angående att man framöver inte kommer att ha direktkontakt med sin vårdcentral utan i stället vända sig till 1177.
Insändare • Publicerad 8 maj 2023
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Från och med i höst planerar Region Kronoberg att införa 1177 direkt för hela länet, vilket innebär att man inte kommer att ha möjlighet att kontakta sin vårdcentral direkt.
Från och med i höst planerar Region Kronoberg att införa 1177 direkt för hela länet, vilket innebär att man inte kommer att ha möjlighet att kontakta sin vårdcentral direkt.Foto: Janerik Henrsson/TT

Jag såg idag att från och med i höst kan man inte ringa vårdcentraler direkt utan bara kontakta digitalt eller genom 1177.se. Då tycker jag att det blå styret ska vara ärliga och tala om vad syftet är, vilket verkar vara att skrota den offentliga vården och lämna över allt till den privata sidan.

De flesta äldre vill ha en direkt telefonkontakt till sin vårdcentral för de klarar inget annat. Alternativen är att ringa 112 eller själv ta sig till akuten.

Annons

Vi har vår kontakt på Vårdcentralen Centrum och den fungerar helt perfekt.

Den här skrämmande utvecklingen har tillkommit bara för att de blå styrena verkar ha jobbskatteavdrag som sitt främsta mål. Vi har inte alls så höga skatter i Sverige idag som de påstår.

Inge Johansson, Växjö

Annons
Annons
Annons
Annons