Annons

Insändare: ”Är utköpet gjort med den nya styrelseordförandens goda minne?”

Signaturen Undrande skattebetalare noterar att Martin Myrskogs överenskommelse om att lämna Region Kronoberg är daterad ett par dagar före Mikael Johansson egen avgång.
Insändare • Publicerad 8 maj 2024
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Regiondirektören Martin Myrskog avgår från sin tjänst.
Regiondirektören Martin Myrskog avgår från sin tjänst.Foto: David Johansson

Med bestörtning läser man att regiondirektören Martin Myrskog får över 3 miljoner av regionen när han slutar sin anställning på egen begäran. I det anställningsavtal, som enligt Smålandsposten finns med Myrskog, framgår inte att han skulle vara berättigad till någon ersättning eftersom han själv sagt upp sig. Eller finns det andra avtal som inte redovisats?

”Är detta gjort med den nya styrelseordförandens Henrietta Modig Serrates goda minne för att inte själv behöva försvara uppgörelsen?”

Överenskommelsen är undertecknad av regionstyrelsens ordförande Mikael Johansson och är daterad ett par dagar före hans egen avgång. Är detta gjort med den nya styrelseordförandens Henrietta Modig Serrates goda minne för att inte själv behöva försvara uppgörelsen?

Annons

Om man hävdar att detta är lite pengar i regionens totala ekonomi så är det förvisso sant. Det är dock viktigt att signalera att varje utgift som inte är absolut nödvändig måste undvikas. De flesta tycker nog att en månadslön på 140 000 kronor under anställningstiden är tillräcklig utan extra betalning då man själv sagt upp sig.

Undrande skattebetalare

Annons
Annons
Annons
Annons