Annons

Insändare: ”De borde nomineras till årets eldsjälar i stället för att hängas ut”

Växjö Fältrittklubb har enligt insändarskribenten Maria Edh blivit framställda som skatteslösare i stället för de eldsjälar hon menar att de är.
Insändare • Publicerad 2 februari 2024
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Tobias Jönberg, ordförande i Växjö Fältrittklubb.
Tobias Jönberg, ordförande i Växjö Fältrittklubb.Foto: Lennart Ernstsson

Vi var några mammor till tävlande barn, samt unga tävlingsryttare som i lördags besökte Bergunda ridklubb eftersom ryktet gått att Malin Lauber (S) var där för att träffa några damer som ville få bort den nuvarande styrelsen. Vi ville få svar på lite frågor kring situationen som råder på Växjö Fältrittklub, VFK. Hon sa att det inte var läge och att vi kunde bjuda in henne vid ett annat tillfälle.

Tydligen var Kulturnattens evenemang viktigare. I min enfald så trodde jag att det var barn- och ungdomsverksamheten som var viktigast för Växjö kommun.

”Det bör vara lite rättvisa på satsningar mellan pojk- och flicksport.”
Annons

Har man ett skriftligt lånelöfte från Växjö kommun på 55 miljoner kronor och bygger en anläggning för lite mer än halva den kostnaden, lägger ner 6 000 timmar ideellt arbete samt lyckas få en internationell tävling som Baltic Cup till Växjö i sommar, så borde dessa företrädare för ridklubben nomineras till årets eldsjälar i stället för att hängas ut som några som slösar med skattemedel. Vi tycker att Tobias Jörnberg som är en eldsjäl inom ridsporten ska sitta kvar i styrelsen.

Ridklubbens nya anläggning kostar mindre än vad det tomma före detta kommunhuset kostat under dessa år som det stått tomt. Tala om slöseri med skattemedel.

Arenastaden har fått låna en halv miljard kronor. Hur många ideella timmar har de lagt ner?

Det bör vara lite rättvisa på satsningar mellan pojk- och flicksport. Det satsas mycket på hockey men väldigt lite på ridsporten som i huvudsakligen utövas av flickor.

Maria Edh

mamma till Åke som hoppas kunna få deltaga i Baltic Cup i sommar

Annons
Annons
Annons
Annons