Annons

Insändare: Den politiska högern trivialiserar inlägg från ”trollfabriker”

Magnus Lo skriver en insändare om efterspelet av Kalla Faktas avslöjande av Sverigedemokraternas trollfabrik.
Insändare • Publicerad 28 maj 2024
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson (SD) möter media i samband med partiledardebatt.
Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson (SD) möter media i samband med partiledardebatt.Foto: Pontus Lundahl/TT

Den politiska högern trivialiserar inlägg från ”trollfabriker” i olika medier som ”humor”, ”satir” och ”påverkanskampanj från TV4 och vänsterradikala”. Då är vi farligt nära att liknas vid en totalitär regim med urholkad demokrati precis som bland annat Ungern, Turkiet och nu snart även USA, för att bara nämna några av alla de länder som mist eller håller på att mista sin demokrati.

”Lyckas man dupera röstberättigade i Sverige så blir det kanske en verklighet som inte är så långt ifrån tiden före 1989 i forna DDR.”

Till och med på ledarsidorna i flera högerstyrda medier försöker man att bagatellisera de påståenden och påhittade verkligheter som SD med sin partiledares goda minne och muntra påhejande överöser oss med.

Annons

Minst lika skrämmande är också att SD inför EU-valet vill att ”deras Europa bygger murar”, vilket skulle kunna innebära att vi är tillbaka till den tid då delar av Europa separerades med murar, taggtråd och beväpnade vakter. Lyckas man dupera röstberättigade i Sverige så blir det kanske en verklighet som inte är så långt ifrån tiden före 1989 i forna DDR.

Och allt regeringspartierna gör är att ge företrädarna för SD lite smisk på handen. Ur led är tiden…

Magnus Lo, Ringshult

Annons
Annons
Annons
Annons