Annons

Insändare: ”Det är först då som den totala kostnaden för ny simhall finns”

”Vi i Växjö vill inte bekosta en ny ogenomtänkt och ekonomiskt oförsvarbar satsning”, skriver Anders Gunnarsson i en insändare.
Insändare • Publicerad 14 mars 2024
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Den nya stadsdelen i Bäckaslöv i Växjö, Regementsstaden. På andra sidan Bäckaslövsesplanaden i bild planeras den nya simhallen att byggas.
Den nya stadsdelen i Bäckaslöv i Växjö, Regementsstaden. På andra sidan Bäckaslövsesplanaden i bild planeras den nya simhallen att byggas.Foto: Jonas Engman

Som boende och skattebetalare i Växjö, vill vi ha mer insyn och en genomarbetad totalkalkyl innan beslut fattas. I annat fall kan det äventyra fortsatt utveckling av Växjö. Inga nya ”lasarett” tack.

Har tyvärr sett ett flertal projekt genomföras utan helheten av beslutet beaktats, som jag ser det. Inför bygget av vårt nya kommunhus borde det det i ett tidigt stadie ha tagits hänsyn till det gamla kommunhuset och vad som skulle göras med detta.

”Vad skall i så fall hända med den gamla simhallen?”
Annons

Först då finns det en totalkostnad för nya kommunhuset. Känns som att det nu, vid planering av ny simhall på Bäckaslöv, görs samma misstag igen. Vad skall i så fall hända med den gamla simhallen? Detta – och de kostnader detta innebär – måste klarställas innan nytt projekt startas. Det är först då som den totala kostnaden för ny simhall finns.

Behålls simhallen på befintlig plats så finns det ett mycket trevligt förslag som förmodligen är betydligt enklare att ta fram en kalkyl på och är mycket attraktivare för Växjöborna.

Vi i Växjö vill inte bekosta en ny ogenomtänkt och ekonomiskt oförsvarbar satsning.

Anders Gunnarsson

Annons
Annons
Annons
Annons