Annons

Insändare: ”Det är ibland snabba ryck i politiken”

”Det som tidigare setts som främlingsfientligt och högst tvivelaktigt blev helt plötsligt över en natt någonting fullt acceptabelt och godtagbart”, skriver Owe Swenson i Alvesta.
Insändare • Publicerad 22 februari 2024
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson (S) och Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson (SD) vid en partiledardebatt i riksdage.
Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson (S) och Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson (SD) vid en partiledardebatt i riksdage.Foto: Anders Wiklund/TT

Det dröjde cirka 40 år innan de flesta ombuden i rikets parlament blev klartänkta nog att sent omsider komma till insikten om att migrationspolitiken under alla dessa åren varit ett häpnadsväckande misslyckande.

Det som tidigare setts som främlingsfientligt och högst tvivelaktigt blev helt plötsligt över en natt någonting fullt acceptabelt och godtagbart.

Annons

Det är ibland snabba ryck i politiken.

”Det är ändå ganska fascinerande att nu höra och se dem när de är ute på sin Canossavandring och gör patetiska försök att förringa och bagatellisera de egna tillkortakommandena.”

Om man skall vara lite självkritisk är det ju vi, svenska folket, som troskyldigt valt att låta oss förföras och representeras av dessa kvinnor och män som så uppenbart tyvärr är både aningslösa och fåkunniga och knappast kan betraktas som någon Guds gåva till mänskligheten.

Men det är ändå ganska fascinerande att nu höra och se dem när de är ute på sin Canossavandring och gör patetiska försök att förringa och bagatellisera de egna tillkortakommandena.

Det påstås ibland att varje land har de politiker man förtjänar men det är förstås en klen tröst för en fattig flicka.

Owe Swenson, Alvesta

Annons
Annons
Annons
Annons