Annons

Insändare: ”Det faller ett löjets skimmer över Växjö Forum”

Växjö simhall håller på många sätt inte måttet och Växjö forum försvårar situationen genom att försöka lappa och laga nuvarande simhall, skriver Erik Johansson i Växjö i en insändare.
Insändare • Publicerad 11 mars 2024
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Växjö Simhall.
Växjö Simhall.Foto: Urban Nilsson

Det faller ett löjets skimmer över Växjö Forum. Dessa självutnämnda sanningssägare vill i sitt senaste inlägg i Smålandsposten få oss att tro att en majoritet står bakom dem. Nu är det dags att sätta ner foten och få ett stopp på Växjö Forums övertro på att de har hela befolkningen bakom sig.

Växjö Forum har gång på gång vevat sina argument och förhalat denna långbänk in absurdum. Nog är det klokt att ifrågasätta och nagelfara beslut och stora ekonomiska investeringar. Det finns gränser och den är för länge sedan passerad i den här frågan. Nu hänvisar denna samling av motvallspersoner till en befängd undersökning. Det framgår inte av insändaren om det är Växjö Forum själva som har gjort sin undersökning för att mäta den allmänna opinionen.

Annons

Det får jag anta att det är. Föga förvånande går det så kallade resultatet helt i deras väg. 174 personer av cirka 250 svarande tycker alltså att simhallen ska vara där den är i dag. Det stämmer mycket riktigt att det blir 93 procent.

Låt oss sticka hål på dessa naiva bedrägerier.

Till att börja med. Hur många av er själva deltog i denna undersökning som ni nu vill använda som ett demokratiskt verktyg? Om vi ändå tar 174 ja-sägare och ställer det mot resten av kommunens cirka 97 500 invånare. Då är vi plötsligt nere på 0,18 procent.

Tämligen långt ifrån ert tillrättalagda ”valresultat” på 93 procent.

Det är rätt löjeväckande att i det fallet hävda en folkopinion. Ska ni istället luta er mot de 3 000 namnunderskrifter som ni säger att ni har? Det är fortfarande bara runt tre procent av hela kommunens befolkning.

”Växjö kan inte ens anordna nationella elittävlingar på grund av en undermålig bassäng.”

Ni uttrycker en ”oro för demokratins tillstånd i Växjö”? När ni i Växjö Forum verkar försöka hindra kommuninvånarnas rätt till friskvård, elitsatsningar och fritidssysselsättning genom att sprida ”hittepå”-siffror i demokratins namn.

Då blir jag också orolig.

Frågan om en ny simhall i Växjö handlar i första hand inte om dess placering. Den viktigaste frågan är simhallens innehåll och verksamheten som ska bedrivas i den. Det är något som dessvärre hamnar allt för ofta i skymundan i debatten. Det så kallade ”äventyrsbadet” som ibland nämns som ett flaggskepp i sammanhanget har en maxgräns på ett hundratal personer. En av attraktionerna är dessutom sedan länge avstängd. Föräldrar tvingas hänga på låset för att ens få en tid till sina barns simundervisning. Aktiva och motionärer trängs om tider och plats i vattnet. Växjö kan inte ens anordna nationella elittävlingar på grund av en undermålig bassäng.

I detta läge vill Växjö Forum försvåra situationen ytterligare genom att försöka lappa, laga och göra nuvarande simhall till en ännu större nödlösning.

Det kallar inte jag att verka för Växjös bästa.

Erik Johansson, helt vanlig Växjöbo

Annons
Annons
Annons
Annons