Annons

Insändare: ”Det stora problemet för SD är att en del svenskar har fel religion”

Arne Persson i Växjö skriver i en insändare om Richard Jomshofs (SD) uttalande där han öppnar för att förbjuda muslimska halvmånar på samma sätt som hakkors.
Insändaer • Publicerad 27 januari 2024
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Richard Jomshof (SD), ordförande i justitieutskottet.
Richard Jomshof (SD), ordförande i justitieutskottet.Foto: Anders Wiklund/TT

Justitieutskottets ordförande Richard Jomshof (SD) uttalade sig i en radiointervju om att en viss religiös symbol borde förbjudas eftersom den nazistiska symbolen är förbjuden. Krig pågår i närheten av Sverige men SD bekymras inte av det, det stora problemet är att en del svenskar har fel religion. Det måste vara skönt att inte bekymra sig för krig och konflikter i världen utan istället förklara krig mot en del av befolkningen i landet.

”Man kan tolka det som att vi behöver inte göra något åt klimatförändringarna eftersom det är en fördel att jorden blir varmare.”

Hans överordnade Jimmie Åkesson (SD) hade en liknande fundering angående klimatförändringarna. ”Det är fler som fryser ihjäl än som dör av värme”. Man kan tolka det som att vi behöver inte göra något åt klimatförändringarna eftersom det är en fördel att jorden blir varmare. Det är möjligt att det är skönare att dö av värme än av kyla, men om man inte vill dö så är det lättare att skydda sig mot kyla.

Arne Persson

Annons
Annons
Annons
Annons